Lösningar

Övervakningskamera

Vi erbjuder högkvalitativa övervakningskameror för alla fordon och maskiner. Katveturvas övervakningskameror är lätt tillgängliga med ett leasingavtal. Se här för våra vanligaste paket. Vid behov kan vi skräddarsy ett paket som passar dina behov.

Har bränsletjuvar besökt byggarbetsplatsen? Har arbetsmaskinerna vandaliserats? Vill du veta vad som händer på din byggarbetsplats utanför arbetstid eller vill du följa arbetet på avstånd? Med Katveturvas övervakningskameror kan du lösa alla dessa problem och mer därtill! Med Katveturvas molntjänst och inspelare kan du enkelt hämta innehållet i inspelad video många månader bakåt i tiden.

Med mobilappen kan du också följa kameror i direktsändning från hela världen. Allt du behöver är en internetuppkoppling. Som en av Nordens ledande specialister på säkerhetsteknik för fordon kan vi erbjuda dig en tillförlitlig, heltäckande och högkvalitativ lösning. Våra kameror är utformade för att fungera i nordiska väderförhållanden och vi erbjuder en omfattande installations- och underhållstjänst.

Transport- och ADR-trafik

Kameran som installeras till vindrutan försäkrar kuskens rättssäkerhet i olycksfall och övervakar framdelen av fordonet under natten. Vindrutskameran spelar in videomaterialet i inspelaren.

Systemet spelar in videomaterial från 1–8 fordonskameror. Videon är till fogande 80–800 timmar beroende på valda funktioner. Inspelaren kan spara GPS-koordinaterna, reagera på kuskens SOS-knapp, spara information av dörralarmen och spara informationen av radarsensorn samt olika alarm. Inspelaren fungerar 24/7 och är på också då fordonet inte är i bruk. Detta förhindrar vandalism och stölder. I systemet ingår en smart batterivakt som stänker av inspelaren ifall batterin i fordonet håller på att bli för tom.

En kamera kan installeras in i lastutrymmet för att övervaka att inget händer till lastet under transporten.

Det är möjligt att installera en dörrsensor till fordonet. Sensorn kan programmeras att skicka ett alarm till vaktbolagen genast dörren öppnas när fordonet inte är i bruk.

Vi erbjuder också en möjlighet att tillägga en säkerhetsknapp till hytten varifrån chauffören kan alarmera ifall han har ett nödfall eller ett sjukanfall.

Kameran som är installerade på sidospeglarna samt backningskameran spelar in videomaterial i inspelaren.

Bussar

Kameran som installeras till vindrutan försäkrar kuskens rättssäkerhet i olycksfall och övervakar framdelen av fordonet under natten. Vindrutskameran spelar in videomaterialet i inspelaren.

Systemet spelar in videomaterial från 1–16 fordonskameror. Videon är till fogande 80–800 timmar beroende på valda funktioner. Inspelaren kan spara GPS-koordinaterna, reagera på kuskens SOS-knapp, spara information av dörralarmen och spara informationen av radarsensorn samt olika alarm. Inspelaren fungerar 24/7 och är på också då fordonet inte är i bruk. Detta förhindrar vandalism och stölder. I systemet ingår en smart batterivakt som stänker av inspelaren ifall batterin i fordonet håller på att bli för tom. Turva360 – molnservicen möjliggör tittande på videomaterialet i realtid. Videosnuttar går också att ladda ifall det är nödvändigt. Vaktbolaget kan ges tillstånd att se på videoinspelningarna i realtid och ifall det är nödvändigt att reagera på videomaterialets innehåll på bästa möjliga vis.

Vi erbjuder HD-kvalités kameror till passagerarutrymmen. Vid framdörren kan installeras en kamera med mikrofon varifrån kusken kan i en hotfull situation aktivera ljudinspelningen med hjälp av en knapp. Detta kan sedan användas senare som bevis om det är nödvändigt.

Vi erbjuder också en möjlighet att tillägga en säkerhetsknapp till hytten varifrån chauffören kan alarmera ifall han har ett nödfall eller ett sjukanfall. Alarmen kan kopplas till vaktbolaget och de kan reagera till alarmen på det bästa möjliga vis.

Teleskoplastare

Inspelningssystem till dokumentering av containers. Maskinens bomm- och framkameras video sparas i inspelaren i HD-kvalité. Inspelningarna är till fogande upp till 3 månader beroende på valda inställningar. I videon sparas tiden och platsen när och var videon har tagits. Från Turva360 – molnservicen kan man ladda lätt videosnuttar om det behövs. Detta kan göras antingen från web – sidan eller från mobilappen.

Till ändan av bommen installeras kameran som spelar in videon av behandlingen av containern. Alla arbetes faser som sker med containern kommer att synas på videon.

Grävmaskin

Inspelningssystem till dokumentering av containers. Maskinens bomm- och framkameras video sparas i inspelaren i HD-kvalité. Inspelningarna är till fogande upp till 3 månader beroende på valda inställningar. I videon sparas tiden och platsen när och var videon har tagits. Från Turva360 – molnservicen kan man ladda lätt videosnuttar om det behövs. Detta kan göras antingen från web – sidan eller från mobilappen.

Med två IR-led HD-kameran som installeras på arbetsmaskinets tak kan man övervaka byggplatsen också när det är mörkt. Kameran installeras i fram- och bakdelen av taket. Kameran sparar tid och reducerar totala kostnaderna i företaget genom att öka säkerheten och minska risken för vandalism och stöld.

Övervakningskameror för professionell trafik

Övervakningskamera för lastbilar ökar chaufförens säkerhet och rättsliga skydd. Kameran hjälper att förhindra vandalism och stöld och inspelningarna hjälper till att reda ut vad som faktiskt hänt. Systemet är lätt och snabb att använda.

Basic- paketet innehåller HD-inspelaren till fordonet, inspelande HD-kameran till vindrutan och en möjlighet att installera tre andra kameran senare om det behövs.

Övervakningskameran kan till exempel installeras till sidospeglarna, bakdelen av fordonet, bagageutrymmet eller släpvagnen. Alla kameran kan kopplas till chaufförens bildskärm.

Vi erbjuder också en möjlighet att tillägga en säkerhetsknapp till hytten varifrån chauffören kan alarmera ifall han har ett nödfall eller ett sjukanfall. Systemet inspelar omgivningen också kvälls- och nattiden. I systemet ingår en batterivakt som stänger av systemet ifall batterin i fordonet blir för tom.

Företaget får till sin användning Turva360 molnservicen varifrån företaget kan följa i realtid med kamerainspelningen av sina fordon. Inspelningarna är möjliga att se på tre månader bak i tiden.

Ytterligare funktioner är till exempel dörrsensorn, som kan programmeras att skicka ett alarm till vaktbolagen genast dörren öppnas när fordonet inte är i bruk.

Alla äldre kameror som finns i fordonet kan utnyttjas i nya Katveturvas Övervakningskamerasystem. Systemet är lätt att installera till både äldre och nyare fordon.

Be om en offert!

 

Övervakningskameror för arbetsmaskiner

Till paketet hörs 2st HD-kameran som installeras på taket av maskinen. Kameran filmar omgivningen och inspelar filmmaterialen 24/7. I systemet ingår en batterivakt som stänger av systemet ifall batterin i maskinen blir för tom.

Företaget får till sin användning Turva360 molnservicen varifrån företaget kan följa i realtid med kamerainspelningen av sina maskiner. Inspelningarna är möjliga att se på tre månader bak i tiden.

Ytterligare funktioner är till exempel dörrsensorn, som kan programmeras att skicka ett alarm till vaktbolagen genast dörren öppnas när maskinen inte är i bruk.

Alla äldre kameror som finns i maskinen kan utnyttjas i nya Katveturvas kamerasystem. Systemet är lätt att installera till både äldre och nyare maskiner.

Be om en offert!